Ураганът Ида достигна бреговете на щата Луизиана. Очаква се силата му

...
Ураганът Ида достигна бреговете на щата Луизиана. Очаква се силата му
Коментари Харесай

Луизиана се евакуира в очакване на урагана Ида |

Ураганът Ида доближи крайбрежията на щата Луизиана. Очаква се силата му да нарасне през следващите 12-18 часа. Десетки хиляди поданици на Луизиана се изтеглят незабавно от залива, оповестиха международните организации.

Президентът Джо Байдън разгласи, че 500 федерални чиновници към този момент са изпратени в Луизиана и Тексас, с цел да оказват помощ.

„ Ида се трансформира в доста рискова стихия и в този момент се е насочила право към Луизиана. Този уикенд е годишнината от урагана Катрина и това би трябвало да ни подсети, че сме длъжни да създадем всичко допустимо да подготвим хората в този регион и да сме подготвени да оказваме помощ “, сподели президентът на Съединени американски щати.

В петък Ида бързо прерасна от тропическа стихия в вихър със скорост напразно от 128 км/ч, до момента в който прекосяваше западната част на Куба и навлизаше в Мексиканския залив.

Американският Национален център за ураганите предвижда, че той ще се усили до изключително рисков вихър от четвърта категория от петстепенната канара със скорост напразно от 225 км/ч, когато доближи американското крайбрежие късно в неделя.

Според метеоролозите бурята ще донесе проливни дъждове и висок прилив, който може да потопи крайбрежието на Луизиана под няколко фута вода. Очакват се прекъсвания на електричеството вследствие на мощните ветрове, които може да оставят хиляди домове на мрачно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР